Sarjana Ekonomi dan Pentadbiran Muamalat

Pemohon yang ingin memohon perlu mempunyai keperluan akademik berikut:

• Ijazah Sarjana Muda dengan Kepujian yang sesuai dan gred yang baik dengan CGPA 2.75 dan ke atas dari USIM;
  • Ijazah Sarjana Muda dengan Kepujian yang sesuai dan gred yang baik atau Jayyid atau PNGK 2.75/4.00 dan ke atas; atau PNGK 3.00/5.00 dan ke atas; atau 60% dan ke atas dari mana-mana institusi pengajian tinggi yang diiktiraf oleh Senat;
  • Kelayakan lain yang setaraf dengan Ijazah Sarjana Muda dan pengalaman profesional yang berkaitan yang diiktiraf oleh Senat.

Pemohon dikehendaki untuk menunjukkan kemahiran mereka dalam Bahasa Arab atau Bahasa Inggeris. Bagi mereka yang menulis tesis dalam Bahasa Inggeris perlu untuk menunjukkan penguasaan dalam Bahasa Inggeris dan bagi mereka yang menulis tesis dalam bahasa Arab perlu untuk menunjukkan penguasaan dalam bahasa Arab. Bukti hendaklah dilampirkan bersama borang permohonan.

BIDANG PENYELIDIKAN

• Sistem Kewangan Islam