Sarjana Muda Pentadbiran dan Hubungan Korporat dengan Kepujian

Sarjana Muda Pentadbiran dan Hubungan Korporat dengan Kepujian adalah program yang meliputi semua aspek pengajian Islam dan konvensional yang berkaitan dengan pentadbiran korporat, perakaunan dan kewangan Islam. Komponen program disediakan dengan teliti dan direka bentuk untuk memenuhi permintaan industri dan sektor awam. Kebanyakan kursus yang ditawarkan adalah berdasarkan kepada ajaran Islam supaya ia akan diterima oleh semua selaras dengan masyarakat moden dan Islam yang progresif. Diharap program ini dapat member sumbangan kepada masyarakat seterusnya meningkatkan bilangan profesional pentadbiran korporat berasaskan pengajian Islam.

• Lulus SPM/Setaraf dengan Kepujian dalam Bahasa Melayu/Bahasa Malaysia dan Kredit dalam Bahasa Arab Komunikasi/Bahasa Arab Tinggi;
  • Lulus Tamhidi USIM/ Matrikulasi Kementerian Pelajaran Malaysia/Setaraf; atau STPM; atau STAM; atau Diploma/Setaraf (tertakluk kepada syarat-syarat am dan khusus program);
  • Memenuhi keperluan MUET;
  • Memenuhi keperluan khas program sebagaimana yang dinyatakan di dalam peraturan pengajian program tersebut.
  • Butir-butir maklumat mengenai syarat kemasukan:

BAHASA PENGANTAR

• Bahasa Inggeris dan Bahasa Arab

STRUKTUR PROGRAM

• Untuk maklumat lanjut berhubung struktur program, KLIK DISINI

HASIL PEMBELAJARAN PROGRAM (HPP/PEO)

PEO1

Pengamal yang mensintesis dan mengaplikasi pengetahuan bersepadu 'aqli dan naqli dan pengalaman industri dalam bidang perniagaan dan korporat bidang berkaitan untuk memberi perkhidmatan berkualiti kepada pihak yang berkepentingan universiti tempatan dan global.

PEO2

Pengamal yang memimpin dan melibatkan diri dalam pasukan dalam masalah menyelesaikan tugas-tugas pelbagai bidang melalui kebolehan pentadbiran dan komunikasi yang berkesan.

PEO3

Pengamal yang terus menambah ilmu dan pengetahuan pentadbiran dan pengurusan dengan menggunakan ICT untuk meneroka peluang perniagaan dalam perkhidmatan korporat yang berkaitan kawasan.

PEO4

Pengamal yang mengamalkan Islam, nilai etika dan profesional dalam menyediakan perkhidmatan kepada pihak-pihak yang berkepentingan perniagaan dan entiti korporat berkaitan.

HASIL PROGRAM (PO)

PO1

Dapat memperoleh dan menggunakan pengetahuan pelbagai bidang berkaitan dalam pentadbiran korporat dan perniagaan. (LO1)

PO2