Sarjana Muda Pemasaran (Perkhidmatan Kewangan) dengan Kepujian

Sarjana Muda Pemasaran (Perkhidmatan Kewangan) dengan Kepujian adalah program yang merangkumi  aspek pengajian Islam dengan bidang yang berkaitan dengan pemasaran dan perkhidmatan kewangan. Komponen program telah dibangunkan dengan teliti untuk memenuhi permintaan industri dan sektor awam. Setiap program yang ditawarkan adalah berdasarkan pengajian Islam dan  diharap dapat diterima oleh masyarakat sejajar dengan permintaan masyarakat Islam moden dan progresif. Adalah diharapkan bahawa setiap program yang ditawarkan akan menyumbang kepada masyarakat dan pengamal dalam bidang pemasaran perkhidmatan kewangan yang berasaskan pengajian Islam yang sistematik, teratur, adil dan profesional.

• Lulus SPM/Setaraf dengan Kepujian dalam Bahasa Melayu/Bahasa Malaysia dan Kredit dalam Bahasa Arab Komunikasi/Bahasa Arab Tinggi;
  • Lulus Tamhidi USIM/ Matrikulasi Kementerian Pelajaran Malaysia/Setaraf; atau STPM; atau STAM; atau Diploma/Setaraf (tertakluk kepada syarat-syarat am dan khusus program);
  • Memenuhi keperluan MUET;
  • Memenuhi keperluan khas program sebagaimana yang dinyatakan di dalam peraturan pengajian program tersebut.
  • Butir-butir maklumat mengenai syarat kemasukan:

BAHASA PENGANTAR

• Bahasa Inggeris dan Bahasa Arab

STRUKTUR PROGRAM

• Untuk maklumat mengenai struktur program, KLIK DISINI

HASIL PEMBELAJARAN PROGRAM (HPP/PEO)

PEO1

Pengamal yang mensintesis dan mengaplikasi pengetahuan bersepadu 'aqli dan naqli, dan pengalaman industri dalam memasarkan kawasan perkhidmatan kewangan untuk memberi perkhidmatan berkualiti kepada pihak yang berkepentingan universiti tempatan dan global.

PEO2

Pengamal yang memimpin dan melibatkan diri dalam pasukan dalam masalah menyelesaikan tugas-tugas pelbagai bidang melalui kebolehan mengurus dan komunikasi yang berkesan.

PEO3

Pengamal yang terus menambah ilmu dan pengetahuan pentadbiran dan pengurusan dengan menggunakan ICT dan elemen-elemen pemasaran untuk meneroka peluang perniagaan dalam perkhidmatan kewangan yang berkaitan kawasan.

PEO4

Pengamal yang mengamalkan Islam, nilai etika dan profesional dalam menyediakan perkhidmatan kepada penerima dan pembekal industri perkhidmatan kewangan yang berkaitan.

HASIL PROGRAM (PO)

PO1

Dapat memperoleh dan menggunakan pengetahuan pelbagai bidang berkaitan Pemasaran Perkhidmatan Kewangan. (LO1)

PO2