Sarjana Muda Pemasaran (Perkhidmatan Kewangan) dengan Kepujian

Sarjana Muda Pemasaran (Perkhidmatan Kewangan) dengan Kepujian adalah program yang merangkumi  aspek pengajian Islam dengan bidang yang berkaitan dengan pemasaran dan perkhidmatan kewangan. Komponen program telah dibangunkan dengan teliti untuk memenuhi permintaan industri dan sektor awam. Setiap program yang ditawarkan adalah berdasarkan pengajian Islam dan  diharap dapat diterima oleh masyarakat sejajar dengan permintaan masyarakat Islam moden dan progresif. Adalah diharapkan bahawa setiap program yang ditawarkan akan menyumbang kepada masyarakat dan pengamal dalam bidang pemasaran perkhidmatan kewangan yang berasaskan pengajian Islam yang sistematik, teratur, adil dan profesional.

• Lulus SPM/Setaraf dengan Kepujian dalam Bahasa Melayu/Bahasa Malaysia dan Kredit dalam Bahasa Arab Komunikasi/Bahasa Arab Tinggi;
  • Lulus Tamhidi USIM/ Matrikulasi Kementerian Pelajaran Malaysia/Setaraf; atau STPM; atau STAM; atau Diploma/Setaraf (tertakluk kepada syarat-syarat am dan khusus program);
  • Memenuhi keperluan MUET;
  • Memenuhi keperluan khas program sebagaimana yang dinyatakan di dalam peraturan pengajian program tersebut.
  • Butir-butir maklumat mengenai syarat kemasukan:

BAHASA PENGANTAR

• Bahasa Inggeris dan Bahasa Arab

STRUKTUR PROGRAM

• Untuk maklumat mengenai struktur program, KLIK DISINI

HASIL PEMBELAJARAN PROGRAM (HPP/PEO)

HPP1

Mampu mensintesis isu-isu kontemporari berkaitan dengan pemasaran (perkhidmatan kewangan) dengan mengintegrasi ilmu Naqli dan Aqli bagi menjana perkhidmatan yang berkualiti.

HPP2

Berkelayakan memimpin dan melibatkan diri secara berpasukan dalam menyelesaikan isu dalam bidang pemasaran melalui gerakkerja, komunikasi dan tatacara pemasaran yang rapi dan efektif.

HPP3

Mampu mempamerkan kemahiran keusahawanan dan menyedari keperluan pembelajaran sepanjang hayat untuk pembangunan kerjaya yang berjaya seiring dengan perkembangan ICT.

HPP4

Mengamalkan nilai-nilai integriti, etika dan profesional dalam menyumbang kepada keperluan masyarakat.

HASIL PROGRAM (PO)

HP1

Menganalisis dan mengaplikasi teori-teori asas dalam bidang pemasaran (LO1/PO1: Elemen Pengetahuan)

HP2