Sarjana Kewangan Islam

Pemohon yang ingin memohon untuk pengajian siswazah perlu mempunyai keperluan akademik yang berikut:

• Ijazah Sarjana Muda dengan Kepujian yang sesuai  dan gred yang baik dengan PNGK 2.75 dan ke atas dari USIM;
  • Ijazah Sarjana Muda dengan Kepujian yang sesuai  dan gred yang baik; atau Jayyid atau PNGK 2.75/4.00 dan ke atas; atau 60% dan ke atas (transkrip perlu diperiksa) dari institusi pengajian tinggi lain yang diiktiraf oleh Senat;
  • Kelayakan lain yang setaraf dengan Ijazah Sarjana Muda dan pengalaman profesional yang berkaitan yang diiktiraf oleh Senat.

Pemohon dikehendaki untuk menunjukkan kemahiran mereka dalam bahasa Inggeris. Bukti kecekapan hendaklah dilampirkan bersama borang permohonan. Pemohon boleh mengemukakan markah yang diperoleh dalam TOEFL, IELTS atau di MUET atau di mana-mana ujian lain yang setaraf dan diiktiraf oleh Senat untuk memenuhi keperluan ini.

BAHASA PENGANTAR

•  Bahasa Inggeris